Çevre Sağlıkçılardan İlgi Çeken Bir Öneri
Çevre Sağlıkçılardan İlgi Çeken Bir Öneri

Çevre Sağlıkçılardan İlgi Çeken Bir Öneri

Çevre Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Derneği Muğla Bodrum Temsilcisi Çevre Sağlığı Teknisyeni Ayla TUNÇOK’un basın açıklamasını sunuyoruz.

Değerli ve eşsiz ülkemizin imajından ve görüntüsünden bahsetmek istiyorum. Pek çok yurtdışı ve yurtiçi seyahat yaparım. Eğitim durumumuz ve Çevre Sağlıkçı hassasiyetiyle baktığımızda ülkemiz maalesef çok temiz görünmüyor. Gördüğüm manzara şöyledir. Denizlerimiz kirli, yollarda çöp yığınları, sokaklarımız sigara izmaritleri, su şişeleri dolu görüyorum. Parklarda çekirdek kabukları yere atılmış, yolları atık şişeler, kağıtlar, kırılan camlar dolu durumdadır.

Ülkemizin bu görüntüsünden kurtulması için önerim şudur;

Yerel Yönetimlerin istihdam edeceği, 2024 yılı itibariyle toplam sayısı 7600’yı bulan Kamuya ataması halen yapılmamış, üniversitelerin ilgili 5 bölümünden mezun olmak üzere her yıl üstüne 1000 kişi eklenen Çevre Sağlığı Teknisyen ve Teknikerlerinden oluşacak denetim ekipleri acilen kurulmalıdır. Kolluk ve Denetimcilerden oluşan en az 3 kişilik ekip tarafından çevreyi kirlettiği yazılı olarak tespit edilen insanlara zorunlu olarak “Millî Eğitim Bakanlığı İş Birliği İle En Az 1 Gün Hijyen Eğitimi” ve “En Az Bir Günde Belediye Temizlik Görevlisi Olarak Çalıştırılmalıdır” diye düşünüyorum.  Bu yöntemle 2024 Yılı Türkiye’si artık bu kötü imajdan ve görüntüden kurtulabilir diye düşünüyorum.

Kamuoyuna Saygılarımla Sunarım.

Ayla TUNÇOK- Çevre Sağlığı Teknisyeni

Çevre Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Derneği (ÇEVSADER)

Muğla Bodrum Temsilcisi